(function(f, a, s, h, i, o, n) {f['BackConvertTrackerObject'] = i;f[i]=f[i]||function(){(f[i].q=f[i].q||[]).push(arguments)};o=a.createElement(s),n=a.getElementsByTagName(s)[0];o.async=1;o.src=h;n.parentNode.insertBefore(o,n)})(window, document, 'script', '//backconvert.com/app/conversion?id=4efc21334188cdd35b5cdea3ebb84293', 'bconvert'); -->

Crema antirid cea mai bună pentru tenul tau

 

De unde știi care este cea mai bună crema antirid? Ce calități trebuie să aibă crema antirid, conform nevoilor tenului tau? În ghidul de mai jos puteți afla cum să alegeți crema antirid perfectă pentru dumneavoastră.

În zilele noastre femeile sunt într-o continuă căutare a elixirului tinereții. Aerul poluat, toxinele din aer, stresul, acumularea de celule moarte, deshidratarea și deficiența de minerale, toate sunt factori care contribuie la schimbarea culorii și a texturii tenului. În plus, odată cu trecerea timpului, pielea noastră îmbătrânește, își pierde strălucirea și vitalitatea, implicit pe fața noastră făcându-și apariția ridurile. Tocmai acesta este și momentul în care încercăm să găsim metode eficiente pentru a incerca să diminuăm aspectul urât de pe fața noastră, dat de liniile fine și de riduri. Atunci când observăm că ridurile încep să se intensifice, trebuie să acordăm o mai mare atenție tenului și primul pas pe care îl facem este acela de a-l îngriji mai bine și de a căuta cea mai bună cremă antirid potrivită nevoilor tipului de ten pe care îl avem.

Chiar dacă procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit, cu ajutorul celei mai bune creme antirid putem să diminuăm ridurile și liniile fine de pe față și în același timp să împiedicăm formarea altora noi. Astfel, pentru a fi sigure că vom obține aceste rezultate avem nevoie de cea mai bună crema antirid. Citește acest articol pentru a afla cum și de unde poți alege cea mai bună cremă antirid, conform nevoilor tenului tău!

De ce trebuie să alegi cea mai bună cremă antirid potrivită tenului pe care îl ai?

Ridurile sunt crestături, zone brăzdate sau cute care apar în mod special pe față, dându-i acesteia un aspect inestetic. Principala cauză de apariție a ridurilor și a liniilor fine este expunerea în mod frecvent la razele ultraviolete ale soarelui, acestea cu timpul acționând nefavorabil asupra nivelului de colagen din piele, ajungându-se la pierderea elasticității ei.

Fumul de țigară este și el un factor nociv pentru tenul nostru, acesta provocând vasoconstricția, respectiv contribuie la micșorarea mărimii vaselor sanguine, vascularizând pielea și implicit ajungându-se la apariția ridurilor. Un alt factor colateral nociv tenului sunt petele de pigmentare.

În funcție de particularitățile paternale ale fiecăruia dintre noi și genetica poartă un rol foarte important în apariția ridurilor.

Să nu uităm nici de ridurile de expresie, acestea formându-se în timp atât la bărbați cât și la femei, din vina încruntărilor dese sau a zambetelor.

Promisiunile făcute de orice producător de cremă antirid îți garantează că toate ridurile de pe fața ta vor dispărea ca prin minune, după ce evident vei cumpara și utiliza produsul vândut de ei. Acest lucru nu este întru totul adevarat, efectele unei creme antirid fiind diferite de la caz la caz, în funcție de tipul tenului pe care îl are fiecare persoană și tocmai de aceea o cremă antirid trebuie aleasă foarte bine.

Pentru a fi sigure că produsul antirid pe care îl cumpărăm nu ne afectează și mai rău calitatea pielii, ținând cont de faptul că aceasta trebuie aplicată pe față zi de zi, trebuie să găsim cea mai buna cremă antirid potrivită nevoilor tenului nostru. Este foarte dificil însa să facem alegerea corectă datorită ofertei de piață atât de mare la ora actuală din punctul de vedere al acestor produse.

Cum poți fi sigură că ai ales cea mai bună cremă antirid?

Ce cremă antirid alegi în funcție de vârsta pe care o ai? Ce factori trebuie să ai în vedere? Care este textura potrivită cel mai bine tenului tau? Dacă alegi o cremă antirid scumpă asta înseamnă că este și cea mai bună? Cum să faci să găsești cea mai bună cremă antirid potrivită tenului tău, luând în considerare bugetul de care dispui, tipul de ten și stilul de viață pe care il adopți zilnic?

În acest articol vei găsi răspunsul la toate întrebările tale. Îți recomandăm să citești acest ghid cu cea mai mare atenție, înainte de a da o sumă de bani pe o cremă antirid care poate face mai mult rău decât bine tenului tău, în caz că nu știi să o alegi.

Astfel, pentru a fi sigură că ți-ai cumpărat din prima crema antirid potrivită tipului de ten pe care îl ai, citește cu atenție rândurile de mai jos –

Textura

Cremele antirid care se găsesc de cumpărat la ora actuală pe internet, în farmacii sau în magazinele locale de profil îți garantează că pot lupta împotriva ridurilor și a liniilor fine de pe față, diferența fiind făcută de textură. Poate nu vă dați seama însă este destul de dificil să știi dacă tenul tău are nevoie de un ser antirid, o cremă sau un gel. Astfel, pentru a fi sigură că vei lua decizia potrivită, iată ce trebuie să știi –

  • Crema antirid

Crema antirid este formula care se găsește în cea mai variată gamă pe piață, fiind de asemenea și cel mai cunoscut și mai vechi produs cosmetic de acest gen. Ea ne este prezentată sub forma unui tub cu capac sau a unui borcănel care conține de la 30 până la 50 de ml, în funcție de producător.  Prețurile ei diferă de la caz la caz, unele fiind destul de ieftine și altele exagerat de scumpe.

Uleiurile care se găsesc în componența unei creme antirid nu sunt foarte favorabile persoanelor care au un ten gras și acneic, acestea fiind de altfel și cele mai puțin predispuse la apariția ridurilor.

Un alt dezavantaj pe care îl poate aduce o cremă antirid este acela că deși aceasta poate fi absorbită total de piele, senzația lipicioasă sau grasă pe piele poate să persiste. De asemenea, ambalajul în formă de borcan poate fi uneori incomod și atunci când bagi degetele în el crema se poate contamina cu microbi și bacterii.

  • Gelul antirid

Gelul antirid din comerț ni se prezintă sub forma unui flacon de dimensiuni mici care are în dotare un picurător sau o pompiță, evitându-se astfel riscul de contaminare. Acest gel antirid este absorbit mult mai rapid de piele, în compoziția lui găsindu-se de obicei perle de ulei și alte substanțe eficiente. Gelul antirid se aplică în general la colțurile buzelor sau în zona ochilor.

Serul antirid

Serul antirid este ambalat tot în flacoane de dimensiuni mici, având o pipetă pentru o aplicare ușoară. Acesta este mult mai recomandat de către specialiștii din domeniu datorită faptului că formula prin care este conceput este mult mai concentrată fiind absorbită mult mai ușor de catre piele spre deosebire de produsele de mai sus și implicit observându-se mai repederezultatele.  

Efectul de umezeală care nu persistă foarte mult atunci când aplicăm un ser antirid poate fi ușor iritant pentru cei care au un ten sensibil sau uscat.

La ce vârstă ar trebui să folosești un produs antirid?

Profesioniștii din domeniu recomandă utilizarea zi de zi a unei creme antirid încă de când ai împlinit vârsta de 25 de ani, cu ajutorul acesteia putând să preveniți apariția ridurilor și a cutelor fine dar în aceiași măsură să le și tratați.

Crema antirid se alege în funcție de vârstă, nevoile tenului fiind diferite la vârsta de 30 de ani față de 40 de ani. Pentru a fi sigură că alegi produsul antirid ideal vârstei pe care o ai, iată ce trebuie sa faci –

  • Prevenirea

Este indicat să nu ne expunem foarte mult la razele ultraviolete ale soarelui și să ne hidratăm zilnic, astfel încât să prevenim micșorarea elasticității pielii, apariția petelor de pigmentare, a ridurilor și a liniilor fine.

La vârsta de 25 de ani apar primele semne de îmbătrânire și tocmai de aceea producătorii recomandă să se folosească o cremă de hidratare cu protecție solară de minim SPF 15. De altfel este recomandat ca aceasta să conțină și vitamina C, un antioxidant care previne apariția petelor de pigmentare pe piele.

  • Liniile fine

Din momentul în care pe față își fac apariția liniile fine este absolut necesar să cumperi o cremă care are în compoziția ei ingrediente ce pot lupta împotriva lor. În general, liniile fine apar după vârsta de 30 de ani și este recomandat să alegi o cremă cu retinol, cu ajutorul ei formându-se celule noi, aceasta acționând și ca antioxidant asupra pielii.

Pentru a trata tenul lipsit de luminozitate și vitalitate este indicat ca crema antirid pe care o folosiți să aibă în compoziția ei vitamina C și acizi Alfa și Beta.

  • Diminuarea ridurilor

Din momentul în care pe tenul tău și-au facut apariția ridurile, cu greu mai scapi de ele, tot ce poți să faci fiind să încerci să le diminuezi. Tocmai de aceea nu trebuie să astepți ca rezultatele aduse de un produs antirid să fie eficiente 100 %, aceste așteptări nefiind deloc realiste, indiferent de promisiunea adusă de producător. Astfel, doar cu ajutorul operațiilor estetice poți scăpa în totalitate de riduri. Tot ce poți să faci singură acasă este să încerci să stopezi accentuarea lor, mai ales după ce ai împlinit vârsta de 30 de ani.

Fiecare produs antirid este etichetat pe ambalaj de către producător cu inscripțiile 30+, 40+ sau 50+ așa că nu este deloc greu să alegi crema antirid potrivită vârstei pe care o ai, diferența majoră dintre ele fiind concentrația de retinol. Coenzima Q10, acidul hialuronic și peptidele sunt și ele ingrediente care stopează accentuarea ridurilor.

Pentru zona ochilor sau pentru față

Este important să știți că pielea de pe față diferă în funcție de zone. Astfel, în zona ochilor și a buzelor pielea este mult mai sensibilă, aici fiind și locul unde apar liniile fine din cauza zâmbetelor și a încruntării. Pentru aceste zone se recomandă o cremă specială.

  • Crema antirid pentru față

În primul rând este nevoie de o cremă antirid care se va aplica pe toată suprafata feței. Cremele antirid în borcănașe sau cu pompițe sunt alegerea ideală în acest sens. De asemenea și serurile antirid sunt bune însă cu condiția ca acestea să fie ambalate în flacoane mai mari.

Un ser antirid este mult mai recomandat datorită faptului că acționează mai rapid asupra tenului, putând fi aplicat inclusiv pe gât, o altă zonă care nu trebuie uitată.

  • Crema antirid pentru ochi

Toate cremele antirid pentru ochi sunt ambalate în flacoane de dimensiuni mici, conform zonei unde urmează să fie aplicate, fiind suficiente doar câteva picături pentru o aplicare uniformă.

Pielea este mult mai sensibilă în zona ochilor fiind preferat ca aici să se aplice produse antirid sub formă de gel sau de ser, acestea intrând rapid în piele.

Aceste creme tratează și alte afecțiuni ale pielii, precum – ridurile de expresie, pielea fără elasticitate, cearcănele, laba gâștei sau pleoapele prea umflate.

Când trebuie aplicată crema antirid

Momentul de aplicare a produselor antirid este un alt criteriu care face diferența între astfel de produse cosmetice. Astfel, în comerț vei găsi creme antirid de zi și de noapte. Este recomandat să nu le aplici pe amândouă de prima data.

  • Crema antirid de zi

Acest produs antirid poate fi utilizat în orice moment al zilei, ingredientele din compoziția ei oferind tenului un aspect mult mai sănătos și mai strălucitor.

Produsele care au în formula lor vitamina C, antioxidanți și factori de protecție UV SPF, se găsesc de obicei tot în cremele zi, aceste ingrediente prevenind apariția ridurilor și pigmentarea pielii, uneori nemaifiind nevoie să folosești cremele antirid de noapte.

  • Crema antirid de noapte

Un produs antirid de noapte este mult mai gras spre deosebire de unul de zi, acestea având în compoziția lor o concentrație mai vastă de substanțe active ce pot fi absorbite de piele mai bine în timpul în care dormim, tenul fiind mai relaxat atunci. Cu ajutorul lor producția de colagen este mai productivă iar dimineața vei avea un ten strălucitor.

Folosirea pe timp de noapte a unei creme hidratante ajută de asemenea la mărirea nivelului de hidratare a pielii.

Ingrediente

Este foarte important să știi că utilizarea zilnică a unei creme antirid sau hidratantă pentru față presupune un tratament. Tocmai de aceea este bine ca înainte să cumperi o anume cremă de acest gen, să citești pe ambalajul producătorului care sunt ingredientele din care este compusă și să te interesezi ce eficiență au acestea asupra tenului tău. Principalele ingrediente dintr-un astfel de produs cosmetic sunt –

  • Ingrediente naturale

Unii ar spune ca produsele cosmetice care au la bază ingrediente naturale nu acționează atât de eficient cum ar trebui. Acest lucru nu este valabil dacă ingredientele naturale sunt combinate bine. Dermatologii recomandă cremele pentru față care au în compoziția lor ingrediente naturale pentru a se evita iritațiile pielii, eczemele sau alergiile.

Trebuie sa fii foarte atentă la ingredientele inscrise pe etichetă, producătorul putând minți în privința lor, cu scopul de a cumpăra produsul lor.

Ideale sunt cremele care au în componența lor sâmburi de struguri și extracte de ceai verde, aceste ingrediente fiind excelente ca antioxidanți. De altfel și extractul de melc este un ingredient natural recomandat, acesta acționând eficace asupra nivelului de colagen din piele.

Retinol

Retinolul mai poartă denumirea și de vitamina A, aceasta fiind un puternic antioxidant și luptând în fața radicalilor liberi care provin din factorii nocivi exteriori, poluarea fiind unul dintre ei.

Această substanță este adaugată în produsele antirid cu scopul de a stimula producția de fibre de colagen într-un număr mai mare, evitându-se astfel pierderea elasticității pielii. În cazul în care ai probleme cu rozacee, nu folosi produse cosmetice care au la bază retinol!

Coenzima Q10

Coenzima Q10 protejează pielea de razele UV și luptă eficient împotriva ridurilor și a liniilor fine.

Peptide

Polipeptidele si oligopeptidele care se găsesc în compoziția unei creme antirid ajută la refacerea nivelului de elastan și colagen din pielea noastră, cu ajutorul lor reducându-se aspectul inestetic al ridurilor.

Ingrediente de evitat

Unele produse antirid, indiferent dacă vorbim despre seruri, geluri sau creme au în compoziția lor parabeni și conservanți într-o concentrație mare, aceste substanțe afectând sănătatea tenului. De asemenea, trebuie evitate și cremele antirid sau hidratante care au ca și ingredient parfumul, acesta putând cauza anumite iritații și alergii pielii.

Ambalarea

Modul de ambalare a produselor antirid este foarte important chiar dacă la prima vedere nu ai crede acest lucru. De asemenea, pe etichetă trebuie să citim cu atenție și valabilitatea produsului. O importanță foarte mare a eficacității unei creme antirid este dată și de modul în care depozitezi produsul acasă.

În cazul în care crema pe care o folosești are în componența ei antioxidanți și retinol, aceasta trebuie ferită de lumină și aer, cu scopul de a nu-și pierde din proprietățile benefice aduse asupra pielii. Este bine să cumperi cremele antirid ambalate în borcane colorate sau flacoanele cu material opac.

Creme antirid pentru barbați sau pentru femei

Astfel de produse cosmetice nu sunt universale. Astfel că este foarte important să citim pe ambalajul producătorului pentru cine este recomandată a se utiliza respectiva cremă, chiar dacă diferențele între ele sunt mici.

În plus, trebuie să știți că în cremele antirid pentru femei se găsesc parfumuri intense, de natură florală sau de fructe, pe când în cele de bărbați nu găsim aproape deloc parfum.

Producători

Pentru alegerea celei mai eficiente creme antirid este indicat să investești o sumă de bani în acele produse de branduri cunoscute la nivel mondial din punctul de vedere al reputației. De asemenea, se recomandă ca pentru cumpărarea unui produs antirid să apelezi întâi la cele care se comercializează în farmacii. Printre cele mai cunoscute și apreciate branduri pe teritoriul țării noastre, menționăm – Apidava, Vichy, Loreal, Ivaterm, Bioderma, Gerovital, Novea, Clinique, Avene.

Farmaciile online sunt cele mai recomandate locuri de unde se pot cumpăra produse antirid, pe internet putând să beneficiezi de un preț mai bun sau să prinzi anumite oferte și promoții. În plus, în mediul online poți să citești și recenziile persoanelor care au cumpărat deja produsul antirid pe care ți-l dorești.

Dupa ce ai citit ghidul de mai sus, cu siguranță că ești perfect informată și știi care este cea mai bună cremă antirid pentru tine.